Belgrade Beer Fest
12-16.08.2009.Belgrade Beer Fest
Darko Rundek & Cargo orkestar

13.08.2009. četvrtak, 22:00 - 23:10

 

Publika Beogradskog festivala piva imaće ponovo priliku da uživa u muzici Darka Rundeka & Cargo Orkestra, čiji je nastup na Belgrade Beer Fest-u 2005. ostao zapamćen kao jedan od najboljih koncerata održanih tokom festivala.

Darko Rundek, pevač, tekstopisac, kompozitor, pozorišni i filmski glumac, publici prvenstveno poznat kao frontmen grupe Haustor, jedne od najvažnijih pojava zagrebačke novotalasne muzičke scene s početka 1980-ih godina.

Data/Images/darko_s.jpgPočetkom 1997. godine objavio je prvi samostalni album "Apokalipso", žanrovski raznolik sa pesamama poput "Crni dusi", "Štrajk željezničara", "Šuvar i varivo" ili "Za nas".

U prvoj polovini 2000. godine Rundek je objavio i drugi solo album "U širokom svijetu". Na prvo slušanje ova ploča odudara od gotovo svega što je Haustor radio, a u velikoj meri i od "Apokalipsa". Izbor pesama ponovo pokriva ogroman spektar različitih žanrova: od obrade "Ay Carmela", pesme iz španskog građanskog rata, preko zarazne "Uspomene", delom otpevane na francuskom, do tradicionala "Ljubav se ne trži".

U proleće 2003. godine Rundek formira novi bend Cargo Orkestar, pretežno od muzičara sa kojima je snimio "Ruke", svoj treći solo album, koji je prodat u izuzetno velikom tiražu sa prepoznatljivim hitovima poput "Makedo" ili "Ruke". Rundek i Cargo su 2006. godine objavili album "Mhm A-ha Oh Yeah Da-Da".

Na veliko zadovoljstvo fanova, Cargo orkestar sviraće u punom sastavu na Beer Fest-u, iako Darko Rundek poslednje vreme nastupa sa skraćeni izdanjem - Cargo triom, koji uz njega čine violinistkinja Isabel, i pijanista Dušan Vranić.

Na koncertima Cargo orkestar miksuje novo i staro sa bogatog repertoara ranijih Rundekovih pesama u ritmovima Balkana, Mediterana, regea iznova stvarajući jedinstvenu i neočekivanu atmosferu.

www.darko-rundek.com

 

Data/Images/rundek_cargo_u_fotelji_s.jpg

Data/Images/rundek_cargo_u_postrojenju_fabrike_s.jpg

Vesti
© beogradska kulturna mreža - music & more | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS