Belgrade Beer Fest
12-16.08.2009.Belgrade Beer Fest
Stereo MC's

12.08.2009. sreda, 23:15 - 00:30

 

Britanski hip-hop elektronski bend Stereo MC's, jedna je od najboljih i najpopularnijih grupa devedesetih, koja i dalje predstavlja koncertnu atrakciju.

Data/Images/smcwhite_s.jpgIako su Rob Birch i Nick Hallam karijeru započeli sredinom 90-tih i izdali dva albuma zapažena od strane britanske publike, tek su svojim trećim, sjajnim i nadasve hitoidnim albumom "Connected" (1992.) osvojili u jednom dahu i publiku i muzičke kritičare svih strana sveta. Jedinstvena, i dotad nezamisliva mešavina acid house-a i hip-hopa pokazala se idealnom klupskom muzikom, i poslužila kao inspiracija za dalji razvoj UK hip-hop i garage muzike.

Upravo naslovni singl s tog albuma, koji deo svoje popularnosti duguje i uvrštavanju na soundtrack tada popularnog filma "Hackers", postao je jedan od najpoznatijih i najpopularnijih singlova 90-tih.

Nakon devetogodišnje pauze, 2001. godine, napokon objavljuju uspešan album "Deep Down & Dirty". Kao poslednje studijsko izdanje vodi se "Paradise" (2005), a početkom 2008. godine objavljuju dva live izdanja snimljena u legendarnom BBC-jevom studiju – "At the BBC" i "Live at the BBC".

Bend čine Rob Birch, Nick Hallam, Cath Coffey, Owen If, Rachel Birch. Iza sebe imaju 10 albuma od kojih je poslednji "Double Bubble" izašao 2008. godine.

Nastupaju prvi put na Belgrade Beer Fest-u, a program koji će se sastojati od neponovljivih hitova "Connected", "Step It Up" i "Creation", sa albuma "Supernatural", "Elevate My Mind", "Playing With Fire", pa do remixa singlova Madone i U2, su pravi mali klasici klupske muzike koji obećavaju sigurnu zabavu.

www.myspace.com/stereomcsofficial

 

Data/Images/stereomcs_s.jpg

Vesti
© beogradska kulturna mreža - music & more | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS