Belgrade Beer Fest
12-16.08.2009.Belgrade Beer Fest
Emir & Frozen Camels

15.08.2009. subota, 00:20 - 01:00

 

Muzika koju sviraju "Emir & Frozen Camels" je Emirov pokušaj sinteze američkog alternativnog "adult friendly" rocka i etno zvuka sa naših prostora, ali etno zvuka odsviranog gitaristički modernim solo deonicama.

Data/Images/emilandthefrozencamel_s.jpgNjegovi tekstovi predstavljaju male istinite priče o putovanjima kroz bol, ljubav, tugu i sreću.

Vrhunska produkcija i svetski standardi post produkcije daju novu dimenziju ovom materijalu i zadaju nove standarde domaćoj produkciji.

Od objavljivanja albuma "San" u Europi, za diskografsku kuću "Dallas Records", "Emir & Frozen Camels" su odsvirali niz koncerata, od Hrvatske, BiH, Slovenije, Austrije, Srbije, do Španjolske i USA.

Promovisanje ovog albuma je podrazumevalo i gostovanje na velikom broju TV i radio stanica, na kojima su pesme Emira i njegove ekipe jako brzo našle put do samih vrhova Top lista, ali i do velikog broja slušatelja i fanova.

Recenzije albuma "San" su samo potvrdile da je celi trud da se Emirova muzika prezentira na prostorima našeg govornog područja, bio opravdan.

Sa albuma su objavljena i tri singla - video spota i to za pesme "Ne pitaj me", "San" i "Sarajevo, New York, Roma".

Data/Images/wallpap1_s.jpgOva poslednja pesma odabrana je da bude nosilac projekta "Budi tolerantan - budi pametan!", koji je promovisao mir i toleranciju i na kojem su Emirovi gosti bili američki blueser Danny Shapard, hrvatski hip-hoper El Bahattee i bosanski sastav "Adi Lukovac & Ornamenti".

Također, video spot ove pesme zavrteo se na nekoliko muzičkih televizija u svijetu.

U 2002. godini stiže i vest o osvajanju prve BH muzičke nagrade "Davorin" u konkurenciji "Najbolje internacionalne muzičke saradnje", koju Emir osvaja za suradnju sa Cliff Williamsom, basistom legendarnih "AC/DC".

"No pasaran", novi album grupe Emir & Frozen Camels, izašao je u maju 2009. godine i sadrži četrnaest pesama među kojima je nekoliko koje su već pronašle svoj put do publike i domaćih top lista, poput "Aline (No Pasaran)" i novog singla "Jedina".

Svaka pesma ima svoju priču i stvorena je nezavisno od ostalih.

www.emir-frozencamels.com

Vesti
© beogradska kulturna mreža - music & more | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS